Comunapipirig.ro

Evenimente locale

Sfintirea bisericii Sfantul Ierarh Nicolae

Sfintirea bisericii Sfantul Ierarh Nicolae

​Biserica ‘Sfantul Ierarh Nicolae’ din localitatea Pipirig, Protopopiatul Targu Neamt, a sarbatorit (pe 8 septembrie 2007) 200 de ani de la sfintirea primei biserici din aceasta zona, construita…

Pipirig este o localitate straveche, cu oameni harnici, priceputi gospodari, buni cunoscatori si pastratori ale frumoaselor traditii populare, intre care se remarca datinile si obiceiurile specifice sarbatorilor de iarna. Si nu numai. O zona in care oamenii stiu sa pastreze vii si nealterate traditiile culturale.

Consideram ca una dintre datoriile noastre fundamentale in calitate de fii ai acestei comune este si aceea de "a scoate" din umbra timpului evenimente, oameni si locuri prin care curge din plin seva fiintei noastre, care ne amintesc ca avem inaintasi ce trebuie omagiati si ca suntem mostenitorii unui patrimoniu cultural cu care ne putem mandri. In comuna Pipirig isi au originea mai multe personalitati ale neamului romanesc: Ion Creanga, Nicodim Munteanu, Dumitru Vacariu, Ilie Gheorghita s.a.